Україна і світ

Стало відомо, скільки закуплених державою «Мавіків» уже потрапили у війська

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України є найбільшим замовником безпілотників у системі Prozorro

Міністерство оборони почало закуповувати «Мавіки» та постачати їх до військ. Вже 10 150 «Мавіків» доставлено українським захисникам.

Зокрема в Міністерстві оборони України законтрактували близько 18 000 «Мавіків». 

Про це у інтерв’ю для Армія TV розповіла директорка державного підприємства Міністерства оборони України «Агенція оборонних закупівель» Марина Безрукова.  

За словами Марини Безрукової, це ще не кінець закупівель «Мавіків». Якщо буде необхідність та відповідний бюджет – у Міністерстві готові до постачання. 

«У нас є близько 20 прямих контрактів з виробниками, які відомі та мають хорошу репутацію. І ми можемо бути впевнені, що постачання відбудеться», – повідомила директорка підприємства. 

Як повідомляла АрміяInform, на тлі зустрічей Президентів України та США з лідерами НАТО в Вашингтоні в Білому домі оголосили про новий пакет допомоги Києву.

(примітка: під час запису інтерв’ю Марина Безрукова сказала про постачання 6700 дронів, але саме інтерв’ю було опубліковано пізніше, коли актуальна цифра склала 10 150 штук)

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, станом на 21 червня за даними електронної системи публічних закупівель, з початку 2024 року через конкурентні торги було закуплено дрони DJI Mavic 3E та 3T на суму 2,5 млрд грн.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-12 20:39:30