Україна і світ

Веніславський про демобілізацію: Ми стали заручниками популістських ідей

Фото: Верховна Рада

Попри широкі дискусії в Україні, парламент не отримував від Кабміну законодавчих ініціатив щодо демобілізації у Силах оборони.

Про це на брифінгу Медіацентр Україна розповів нардеп та член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Демобілізація в Україні 2024 – які перспективи

– Ми стали заручниками, скажімо так, популістських ідей окремих політиків, які спочатку вкинули у публічний простір можливість військовозобов’язаним бути звільненими з військової служби під час дії правового режиму воєнного стану, – сказав він.


За словами парламентаря, вся історія світових воєн свідчить про неможливість такого заходу в умовах повномасштабних боїв, коли ситуація на фронті залишається вкрай важкою.

Веніславський зауважив: питання демобілізації – це не політичне, а насамперед питання безпеки, оборони, територіальної цілісності України. Адже Росія систематично намагається збільшити кількісний склад своїх військ.

— Тому що політично зрозуміло, що вигідно говорити, і хотілося б і нам обнадіяти людей, які воюють, що вони протягом певного часу матимуть змогу на звільнення, але, на превеликий жаль, на сьогодні ситуація на фронті залишається дуже складною, — підсумував він.


демобілізація, Федір Веніславський

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 17:46:09