Україна і світ

Сирський: Наша стратегія на Покровському напрямку працює

Фото: Генштаб ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Курська операція – лише частина загальної стратегії щодо оборони Покровська Донецької області, де тривають запеклі бої.

За його словами, стратегія України у цьому напрямі ефективно працює.

Покровський напрямок – позиція Сирського

— Звісно, ​​супротивник зосередив на Покровському напрямку найпідготовленіші свої частини.

Але ми позбавили його можливості маневрувати та можливості перекидати свої підрозділи для посилення з інших напрямків, – розповів генерал.

В результаті операції ЗСУ на Курщині Росія не відвела багато резервів з Покровська, проте послаблення на цій лінії фронту відчутне.

Зараз дивляться

— Ми наголошуємо, що кількість артилерійських обстрілів та інтенсивність наступальних дій знизилися. Покровський напрямок по суті залишається для нас найпроблемнішим. На других напрямках ситуація стала стабільнішою. Тому я вважаю, що цю стратегію було обрано правильно, і вона принесе нам бажаний результат, – наголошує Сирський.

Скриншот: DeepState

Водночас український генерал визнає, що противник має перевагу в авіації, в ракетах, в артилерії, у кількості боєприпасів, що витрачаються, в солдатах, танках, БМП.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Але це й мотивує нас. Ми не можемо воювати так, як вони, тому ми повинні використовувати насамперед максимально ефективний підхід, використовувати свої сили та засоби з максимальним використанням особливостей місцевості, інженерних споруд. А також використовувати технічну перевагу, – сказав Олександр Сирський.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 21:10:00