Україна і світ

МЗС України в жорсткій формі попередило повіреного Ірану через постачання балістичних ракет РФ

Фото: Depositphotos

У Міністерство закордонних справ України було викликано тимчасового повіреного Ірану, де його у жорсткій формі попередили щодо постачання ракет для РФ.

Про це йдеться у повідомленні МЗС від 9 вересня.

МЗС викликало представника Ірану в Україні

Зазначається, що 9 вересня до Міністерства закордонних справ було викликано тимчасового повіреного у справах Ісламської Республіки Іран в Україні Шахріяра Амузегара, якому висловлено глибоке занепокоєння української сторони у зв’язку із повідомленнями щодо можливого постачання Іраном балістичних ракет Російській Федерації.

Зараз дивляться

– Іранському дипломату було передано відповідний коментар МЗС України від 7 вересня та у жорсткій формі висловлено попередження про те, що підтвердження факту постачання Іраном балістичного озброєння державі-агресору матиме руйнівні та непоправні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин, – йдеться у повідомленні.

Постачання балістичних ракет Росії

Першою про передачу іранських балістичних ракет державі-терористу РФ 7 вересня повідомила газета The Wall Street Journal. Видання не уточнювало кількість ракет.

Перед цим агентство Reuters писало, що Іран може передати РФ кілька сотень балістичних ракет малої дальності Fath 360.

Згодом іранський депутат підтвердив повідомлення преси про постачання Тегераном балістичних ракет до Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також інформацію про поставку ракет підтвердили в Європейському Союзі, де заявили, що запровадять нові обмежувальні заходи проти Ірану.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 19:42:19