Україна і світ

Очна форма навчання: що це та чим вона відрізняється від заочної

З початком навчального року у багатьох людей виникають питання –  що означає та чи інша форма навчання? Чим очна форма відрізняється від заочної? Та як це –  навчатися очно під час війни? Відповіді на ці питання ви знайдете у матеріалі Фактів ICTV. 

Що таке очна форма навчання

Очне навчання –  це формат навчання офлайн. Коли студент чи учень повинен приходити на навчання за розкладом. Очна форма навчання передбачає особисту присутність учнів або студентів в навчальному закладі.

Студенти та школярі, які навчаються на очній формі, повинні бути присутніми на заняттях (в будні дні), і не пропускати заняття без поважної причини.

Зараз дивляться

Чим очна форма навчання відрізняється від заочної

Заочна форма навчання –  це вид навчання при якому вивчати програму доведеться здебільшого самостійно. Проте у період настановчої сесії, яка проходить двічі на рік, може знадобитися фізична присутність під час здачі іспитів або контрольних робіт.

На самостійне вивчення відводиться приблизно 70–80 % теоретичного матеріалу, а екзаменаційний період триває від 30 до 40 днів.

Заочна форма навчання може підійти тим, хто планує поєднувати освіту та роботу. Для багатьох студентів це, в першу чергу, можливість отримувати освіту, паралельно працюючи або навчаючись у іншому закладі освіти.

Основний акцент –  на самостійному вивченні заданого матеріалу. У сьогоднішніх умовах учні та студенти навчаються на заочній формі навчання дистанційно, за допомогою використання новітніх технологій.

Особливості очної форми навчання під час війни

Під час військових дій на території України МОН рекомендує визначати форму навчання для дітей згідно з рішенням батьків та спроможності шкіл забезпечити укриття для всіх школярів. Також, в МОН запропонували різні варіанти навчання для дітей: онлайн, офлайн та змішаний формат.

Змішане навчання – це коли частина занять відбувається дистанційно, а частина – у закладах освіти. А от щодо очного навчання в університетах, то тут останнє слово в цьому питанні –  за керівництвом закладу. 


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 17:24:06