Україна і світ

Баклажани Вогник: рецепт гострої закуски

Заготівлі з баклажанів – це справжній скарб для зимової комори, адже вони дуже смачні та поживні.

Сьогодні ділимося рецептом баклажанів Вогник. Виходить ця закуска насичена смаком, гостренька та пікантна.

Баклажани Вогник: рецепт

Для цього рецепту бажано використовувати молоді баклажани з мінімальною кількістю насіння. Вони мають ніжнішу текстуру. Використовуйте великі, стиглі помідори. Вони додадуть заправці насиченого смаку та аромату.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • баклажани – 5 кг
  • болгарський перець – 5-6 шт.
  • часник – 3 головки
  • перець гіркий – 3 шт.
  • помідори великі – 6-7 шт.
  • оцет 9% – 1 склянка
  • олія рафінована – 1 склянка +для смаження баклажанів
  • лавровий лист – 2-3 шт.
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – до смаку

Баклажани Вогник рецепт на зиму покроково:

  1. Баклажани нарізаємо кружальцями товщиною 1,5-2 см. Злегка їх солимо, перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин.
  2. Правильна стерилізація банок і кришок допоможе зберегти закуску на довгий час без ризику псування. Тому стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним способом.
  3. Потім промиваємо їх холодною водою і даємо воді повністю стекти. Зробити це можна, виклавши кружальця баклажанів на друшляк.
  4. В глибокій пательні розігріваємо невелику кількість олії та смажимо баклажани для гострої закуски Вогник з обох боків до золотавої скоринки.
  5. М’якоть болгарського та гіркого перцю, почищені зубки часнику і помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо занурювальним блендером. Любителі гострого можуть додати більше гіркого перцю. Але варто пам’ятати, що гострота з часом посилюється.
  6. Отриману овочеву суміш перекладаємо у каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо лавровий лист, цукор та сіль до вашого смаку. Вливаємо олію та оцет. Перемішуємо, доводимо до кипіння і готуємо, часто помішуючи, 10 хвилин.
  7. У стерилізовані банки викладаємо обсмажені баклажани, перешаровуючи їх заправкою.
  8. Банки з баклажанами Вогник ставимо у каструлю з тканиною. Вливаємо теплу воду. Стерилізуємо близько 20 хвилин.
  9. Виймаємо банки з каструлі та відразу закатуємо. Перевертаємо їх і залишаємо до охолодження.

Гострі баклажани Вогник зберігаємо, як і будь-яку іншу консервацію, в темному прохолодному місці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 15:18:08