Україна і світ

Верховний суд США не відклав вирок Трампу у справі про хабар порноакторці

Верховний суд Сполучених Штатів відхилив клопотання штату Міссурі щодо відкладення винесення вироку експрезиденту Дональду Трампу в Нью-Йорку за звинуваченням у кримінальному злочині, пов’язаному з виплатою грошей за мовчання порноакторці.

Про це повідомляє видання Reuters.

Справа Трампа щодо хабаря порноакторці: що відомо 

Зазначається, що рішення суддів було прийнято у відповідь на позов штату Міссурі, який стверджував, що справа проти Трампа порушує передбачене Конституцією США право виборців, почути кандидата в президенти від Республіканської партії, який знову прагне повернутися в Білий дім.

Зараз дивляться

Нагадаємо, наприкінці травня суд присяжних визнав його винним у фальсифікації ділових записів, щоб приховати виплату $130 тис. порнозірці Стормі Деніелс напередодні його успішної виборчої кампанії 2016 року, щоб змусити її мовчати про те, що Трамп мав з нею побачення на одну ніч у 2006 році. 

Прокурори заявили, що цей платіж мав підвищити шанси Трампа на виборах 2016 року, коли він переміг демократа Гілларі Клінтон.

Сам Трамп заперечує свій сексуальний зв’язок із Деніелс та пообіцяв подати апеляцію після винесення вироку, запланованого на вересень.

3 липня генеральний прокурор-республіканець штату Міссурі Ендрю Бейлі подав позов проти штату Нью-Йорк з проханням до Верховного суду призупинити винесення вироку Трампу і призупинити дію судового наказу про нерозголошення інформації, накладеного на нього суддею штату Нью-Йорк Хуаном Мерчаном.

Згодом генеральні прокурори-республіканці з Флориди, Айови, Монтани та Аляски подали до Верховного суду записку на підтримку позову Міссурі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 15:09:07