Україна і світ

Лікування безпліддя безоплатно, обсяг фінансування цього пакета медгарантій — Мінфін

Станом на 31 липня 2024 року на фінансування пакета медичних послуг із лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro) із держбюджету було виділено 50 млн грн. Йдеться про виділення коштів медзакладам, які уклали відповідні договори з НСЗУ.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Послуги з лікування безпліддя

– У держбюджеті на 2024 рік передбачено 1,87 млрд грн для надання послуг із репродуктології 30 тис. пацієнткам, – ідеться в повідомленні.

Зараз дивляться

Наразі за кошти програми медичних гарантій безоплатно отримати послуги з лікування безпліддя можна у 15 медичних закладах у різних регіонах країни (зокрема, у Києві, Львові, Дніпрі, Чернівцях, Рівному, Одесі, Івано-Франківську).

Низький попит

Від початку року найбільшу кількість послуг із лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій надали Львівський обласний клінічний перинатальний центр та столичний Медичний центр Добробут.

– Однак низький попит на ці послуги свідчить про низьку обізнаність населення. Продовжуємо працювати над тим, щоб якісні медичні послуги ставали дедалі доступнішими для пацієнтів, – прокоментував заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 15:37:08