Україна і світ

Кандидатуру Гарріс у президенти США від демократів підтримали 99% делегатів

Віцепрезидентка США Камала Гарріс отримала підтримку 99% делегатів, які проголосували на з’їзді Демократичної партії. 

Про це повідомляє видання New York Times. 

Демократи одноголосно підтримали  Гарріс

Камала Гарріс стала першою темношкірою жінкою-кандидаткою у президенти від демократів. Крім того, вона має шанс стати першою жінкою, яка очолить США. 

Зараз дивляться

Зазначається, що висунення Гарріс мають формально підтвердити на з’їзді, який відбудеться 19 серпня в Чикаго. Тоді ж також мають затвердити результати поіменного голосування.  

Після цього Камала Гарріс та її кандидат у віцепрезиденти, якого згодом представлять, приймуть свої номінації від партії. 

Як правило, кандидати висуваються під час особистого поіменного голосування, яке проводиться на з’їзді. Одначе цього року партія провела дострокове незвичайне онлайн-голосування, щоб переконатися, що держава встановила крайні терміни для друку бюлетенів.  

Гарріс випереджає Трампа

Зазначимо, що на 5 серпня, Гарріс має перевагу над Трампом в один пункт на національному рівні (50% проти 49%) – чого ніколи не було у президента Байдена, який відставав на п’ять пунктів, коли вибув з перегонів.

У ключових штатах, котрі й визначають результат виборів, висуванці від Демократичної та Республіканської партій мають на сьогодні рівні шанси на перемогу. 

За результатами опитування, в Мічигані обидва кандидати мають по 48%, Пенсильванії – по 50%, Аризоні – по 49%.  

Одначе більшу підтримку Трамп має у Вісконсині (за нього – 50%, за Гарріс – 49%), Джорджії (50% і 47%) та Північній Кароліні (50% і 47%).  

Натомість Гарріс випереджає Трампа в Неваді (50% проти 48%). 

Нагадаємо, що у команді Камали Гарріс заявили, що не погодяться на пропозицію Дональда Трампа про дебати, які модеруватиме телеканал Fox News.

Джерело: New York Times

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 16:22:08