Україна і світ

Рух між станціями Деміївська-Либідська можуть поновити вже на початку осені – Кличко

Рух між станціями метро Деміївська-Либідська можуть поновити вже на початку осені. Ремонтні роботи київського метрополітену на цьому перегоні відбуваються цілодобово.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Ремонт метро між станціями Деміївська-Либідська

Кличко розповів, що фахівці виконали всі стабілізаційні заходи з укріплення конструкцій, хімічне укріплення ґрунтів та облаштували водопонижувальні свердловини.

Зараз дивляться

Розробили котлован із трьома ярусами кріплення. Тривають роботи з посилення тунельної оправи та влаштування гідроізоляції тунелю.

– На завершальному етапі роботи зі зведення фактично нової частини тунелю. Вже збудували 27 м нової конструкції прямокутної форми. Та посилили ділянки, що прилягають до неї з обох сторін (загальною довжиною понад 50 метрів), – зазначив мер столиці.

Також триває повна заміна всіх комунікацій та вже виконують роботи з укладання нового рейкового полотна. На поверхні, над тунелем, розпочали роботи з благоустрою.

– Після завершення ремонту, перед повноцінним відновленням руху, здійснять тестові пуски поїздів. Фахівці роблять усе, щоби поновити рух поїздів на ділянці на початку осені, – зазначив Кличко.

Нагадаємо, у грудні 2023 року сталося затоплення тунелю київського метрополітену між станціями Деміївська-Либідська.

8 грудня 2023 року КМДА повідомила про зупинення руху поїздів синьої гілки київського метро на ділянці між станціями Теремки – Деміївська.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 15:53:08