Україна і світ

Ревані: рецепт турецького десерту | Здоров’я

Туреччина славиться своєю багатою та різноманітною кухнею, і її десерти займають особливе місце в серцях гурманів по всьому світу. Один із найулюбленіших турецьких десертів – це ревані. Ніжний та ароматна випічка, яка традиційно просочується солодким сиропом.

Ревані має давню історію, яка сягає часів Османської імперії. Цей десерт традиційно готували на свята та урочистості, і він швидко завоював популярність завдяки своїй простоті та багато смаку.

У різних регіонах Туреччини ревані може відрізнятися за інгредієнтами та технікою приготування, але основна концепція залишається незмінною: ніжна випічка, просочена сиропом.

Зараз дивляться

Цей десерт не тільки простий у приготуванні, але й дозволяє відчути справжній смак Туреччини не виходячи з дому. Спробуйте приготувати!

Як приготувати ревані та сироп до нього – читайте в матеріалі.

Манна крупа є важливим інгредієнтом, який надає ревані його характерної текстури. Не замінюйте її іншими крупами.

Ревані: рецепт

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 1 склянка
  • йогурт натуральний густий – 1 склянка
  • манна крупа – 1 склянка
  • кокосова стружка – 40 г
  • борошно – 1 склянка
  • сіль – дрібка
  • олія – 1/2 склянки
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • цедра лимона чи апельсина – 1 ст. л.

Для сиропу:

  • цукор – 2 склянки
  • вода – 2 склянки
  • сік лимона – 1 ст. л.

Турецький ревані рецепт покроково:

  1. Для сиропу в каструлю вливаємо воду і всипаємо цукор. Доводимо до кипіння на середньому вогні, помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться. Вливаємо сік лимона і варимо ще 10 хвилин на повільному вогні. Потім знімаємо сироп для ревані з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
  2. Для тіста збиваємо яйця з цукром і ванільним цукром.
  3. Потім додаємо йогурт, дрібку солі, олію, манну крупу та перемішуємо.
  4. Борошно просіюємо з розпушувачем і вводимо в отриману масу.
  5. Тепер час додати цедру цитрусових і гарно перемішати.
  6. Форму для випікання змащуємо олією та виливаємо тісто.
  7. Випікаємо у духовці за 180 °C близько 35 хвилин. Готовність перевіряємо деревяною шпажкою чи сірником. Турецький ревані повинен набути приємного золотавого кольору.
  8. Дістаємо випічку з духовки та залишаємо на 15 хвилин.
  9. Ревані нарізаємо на шматочки і розкладаємо на деко.
  10. Поливаємо шматочки сиропом і залишаємо для просочення.

Подаємо турецький ревані холодним, прикрашеним до смаку кокосовою стружкою, подрібненими горіхами чи фісташками. Буде смачно, якщо подати цю випічку з кулькою морозива.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 16:51:06