Україна і світ

В Охматдиті триває боротьба за життя маленької Єви з атрезією – другий етап

В Охматдиті триває другий етап лікування маленької Єви, яка народилась з атрезією тонкої кишки – вродженою вадою розвитку кишківника.

Боротьба з патологією

Діагноз було встановлено ще під час вагітності матері. На пренатальному консиліумі лікарі Охматдиту підтвердили це та детально поінформували батьків про можливі наслідки та варіанти лікування.

У першу добу після народження маленьку Єву перевезли з пологового будинку до Охматдиту. На другий день життя медики провели операцію та виявили ускладнення – внутрішньоутробний перитоніт.

Зараз дивляться

Операція закінчилася виведенням кінцевої ілеостоми. Поступово Єву перевели на ентеральне харчування, і через місяць вона була виписана зі стаціонару.

Тепер Єва повернулася до Охматдиту. Попереду наступний етап лікування – зняття ілеостоми та відновлення прохідності кишківника.

– Я б дуже хотіла, аби всі дітки, у яких є подібна проблема, лікувалися саме в Охматдиті. Адже тут працюють медики, які роблять все дуже професійно та швидко,- сказала Оксана, мама дитини.

За її словами, вона відчула потужну підтримку ще з періоду вагітності. А після народження Єви  вже точно знала, як триватиме боротьба з хворобою. Це дуже важливо для батьків, оскільки допомогає підготуватися та  заспокоїтися.

Наразі Єва на шляху до повного одужання і незабаром повернеться додому.

Джерело і фото: НДСЛ Охматдит

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 16:25:09