Україна і світ

РФ готує нові підрозділи для атак у Вовчанську – ОТУ Харків

Фото: Генштаб ЗСУ

На Харківському напрямку російські окупанти продовжують наступальні дії, зокрема, вони готують нові підрозділи до атак у Вовчанську.

Про це повідомляє Telegram-канал оперативно-тактичного угруповання Харків.

За підрахунками військових, загалом з початку доби відбулося 13 бойових зіткнень у районах населених пунктів Глибоке, Стариця, Липці та Вовчанськ. Сил оборони відбили 5 ворожих атак.

Зараз дивляться

– Ворог намагається провести перегрупування своїх підрозділів в напрямку Липців та у Вовчанську, а також здійснює підготовку підрозділів 153 мсп 47 мсд та 138 ОМСБр 6А до атак у Вовчанську, – йдеться у повідомленні.

Ситуація на Харківщині

За словами військових, продовжуються заходи з посилення стійкості нашої оборони. Натомість ворог не припиняє завдавати ударів. В угрупуванні зафіксували 19 ворожих авіаційних ударів (43 КАБи) у районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Малі Проходи, Стариця, Куп’янськ та Глибоке. До того ж, окупанти завдали 28 ударів дронами-камікадзе та здійснили 487 обстрілів.

Разом з тим російські війська зазнають втрат. На Харківському напрямку вони склали 112 осіб (вбитими та пораненими).

Втрати ворога в озброєнні та техниці мають наступні показники: 2 танки, 1 ББМ, 9 артсистем, 7 автомобілів, 1 засіб ППО, 3 одиниці спеціальної техніки, 40 БПЛА. До того ж, знищено 77 укриттів особового складу ворога та 3 стартові позиції безпілотників.

Війна в Україні, Харківська область

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-13 18:03:07