Україна і світ

Перець у томаті на зиму: як приготувати та що знадобитися

Перець у томаті на зиму стане справжньою прикрасою зимової комори та приємним додатком до будь-якого столу.

Ця смачна заготівля зберігає літню свіжість і, до речі, є незамінним інгредієнтом у приготуванні багатьох страв. Наприклад, перець у томаті можна додавати до варених макаронів, рагу чи соте, супи та борщі.

А ще перець у томаті може бути чудовим гарніром до риби або м’яса, особливо до смаженої чи запеченої птиці. Використовуйте перець у томаті як шар в запіканках з картоплею, рисом або макаронами.

Зараз дивляться

Як приготувати перець у томаті за перевіреним часом рецептом – читайте в матеріалі.

Якщо у вас велика сім’я, закривайте перець в літрових банках. У півлітрову банку зазвичай вміщається близько 10-12 половинок перцю, але ви можете регулювати кількість залежно від ваших потреб.

Перець у томаті на зиму: рецепт

Оцет є важливим компонентом, оскільки він допомагає зберегти перець і додає йому легку кислинку. Якщо ви віддаєте перевагу м’якшому смаку, можете зменшити кількість оцту.

Інгредієнти на 16 півлітрових банок, дивлячись як накладете перець:

  • болгарський перець – 5 кг (найкраще м’ясистий червоний або жовтий)
  • помідори – 4 кг
  • лавровий лист – 3 шт.
  • сіль крупного помолу – 3 ст. л.
  • цукор – 2 склянки (400 г)
  • оцет 9% – 1,5 склянки (300 мл)
  • олія – 250 мл
  • часник – по 1 зубку на кожну 0,5-літрову банку
  • петрушка – декілька листочків на кожну 0,5-літрову банку

Перець у томаті: рецепт на зиму покроково

  1. Спочатку приготуємо томатну заливку. Для цього промиті помідори нарізаємо та пропускаємо через м’ясорубку. Отриману томатну масу переливаємо в каструлю, додаємо лавровий лист і готуємо на середньому вогні, після закипання, 10-15 хвилин, щоб томати добре розварилися і набули насиченого аромату.
  2. Після того, як томатна маса трохи загусне, додаємо сіль, цукор, олію та оцет. Добре перемішуємо і варити ще декілька хвилин, щоб спеції повністю розчинилися і рівномірно розподілилися в заливці.
  3. Болгарський перець чистимо від насіння та плодоніжок. Нарізаємо його на четвертинки або половинки, залежно від розміру перчин. Підготовлений перець викладаємо у томатну заливку і варіть на середньому вогні приблизно 10 хвилин після закипання, поки він не стане м’яким. Важливо не переварити, щоб перець не втратив форму.
  4. На дно кожної стерилізованої 0,5-літрової банки викладаємо нарізаний зубок часнику та декілька листочків петрушки. Далі щільно викладаємо перець й заливаємо його гарячим томатом.
  5. Банки з заготівлею відразу закатуємо та перевертаємо. Залишаємо на 1-2 доби.

Перець у томаті на зиму гарно зберігається у погребі та коморі.

Після приготування перцю в томаті у вас може залишитися трохи томатного соусу. Він дуже смачний і ароматний. Використовуйте його як основу для інших страв, наприклад, для соусів до пасти, рагу, або й для піци.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 16:12:08