Перець у томаті на зиму: як приготувати та що знадобитися
Перець у томаті на зиму стане справжньою прикрасою зимової комори та приємним додатком до будь-якого столу.
Ця смачна заготівля зберігає літню свіжість і, до речі, є незамінним інгредієнтом у приготуванні багатьох страв. Наприклад, перець у томаті можна додавати до варених макаронів, рагу чи соте, супи та борщі.
А ще перець у томаті може бути чудовим гарніром до риби або м’яса, особливо до смаженої чи запеченої птиці. Використовуйте перець у томаті як шар в запіканках з картоплею, рисом або макаронами.
Зараз дивляться
Як приготувати перець у томаті за перевіреним часом рецептом – читайте в матеріалі.
Якщо у вас велика сім’я, закривайте перець в літрових банках. У півлітрову банку зазвичай вміщається близько 10-12 половинок перцю, але ви можете регулювати кількість залежно від ваших потреб.
Перець у томаті на зиму: рецепт
Оцет є важливим компонентом, оскільки він допомагає зберегти перець і додає йому легку кислинку. Якщо ви віддаєте перевагу м’якшому смаку, можете зменшити кількість оцту.
Інгредієнти на 16 півлітрових банок, дивлячись як накладете перець:
- болгарський перець – 5 кг (найкраще м’ясистий червоний або жовтий)
- помідори – 4 кг
- лавровий лист – 3 шт.
- сіль крупного помолу – 3 ст. л.
- цукор – 2 склянки (400 г)
- оцет 9% – 1,5 склянки (300 мл)
- олія – 250 мл
- часник – по 1 зубку на кожну 0,5-літрову банку
- петрушка – декілька листочків на кожну 0,5-літрову банку
Перець у томаті: рецепт на зиму покроково
- Спочатку приготуємо томатну заливку. Для цього промиті помідори нарізаємо та пропускаємо через м’ясорубку. Отриману томатну масу переливаємо в каструлю, додаємо лавровий лист і готуємо на середньому вогні, після закипання, 10-15 хвилин, щоб томати добре розварилися і набули насиченого аромату.
- Після того, як томатна маса трохи загусне, додаємо сіль, цукор, олію та оцет. Добре перемішуємо і варити ще декілька хвилин, щоб спеції повністю розчинилися і рівномірно розподілилися в заливці.
- Болгарський перець чистимо від насіння та плодоніжок. Нарізаємо його на четвертинки або половинки, залежно від розміру перчин. Підготовлений перець викладаємо у томатну заливку і варіть на середньому вогні приблизно 10 хвилин після закипання, поки він не стане м’яким. Важливо не переварити, щоб перець не втратив форму.
- На дно кожної стерилізованої 0,5-літрової банки викладаємо нарізаний зубок часнику та декілька листочків петрушки. Далі щільно викладаємо перець й заливаємо його гарячим томатом.
- Банки з заготівлею відразу закатуємо та перевертаємо. Залишаємо на 1-2 доби.
Перець у томаті на зиму гарно зберігається у погребі та коморі.
Після приготування перцю в томаті у вас може залишитися трохи томатного соусу. Він дуже смачний і ароматний. Використовуйте його як основу для інших страв, наприклад, для соусів до пасти, рагу, або й для піци.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 16:12:08