Україна і світ

Представники Міноборони розповіли про гендерні аспекти у протимінній діяльності

Представники Міністерства оборони України взяли участь у міжнародному семінарі з питань гендерних аспектів у сфері розмінування.

Про це йдеться у повідомленні МОУ.

Під час заходу, організованого Міністерством економіки України спільно з ОБСЄ, представники Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міноборони наголосили на важливості рівноправного підходу до протимінної діяльності.

Зокрема до розмінування може долучитися кожен та кожна, з урахуванням вимог щодо проходження військової служби.

Так, за даними представників Міноборони, загальна площа територій, які зазнали безпосереднього впливу збройної агресії російської федерації, становить майже 156 тис. кв. кілометрів, а в зоні ризику перебувають понад 6 млн українців.

Саме тому до протимінної діяльності необхідно залучати якомога більше спеціалістів, додали у відомстві.

Крім представників Міноборони, до обговорення долучилися фахівці інших центральних органів влади, міжнародних організацій та експерти з розмінування.

За підсумками семінару планується розробити рекомендації щодо впровадження гендерних аспектів у роботу операторів протимінної діяльності.

Як повідомляла АрміяInform, з початку широкомасштабного вторгнення знешкоджено більше півмільйона вибухонебезпечних предметів.

У роботі саперам допомагає спеціальна програма з інтерактивною картою. Там вони бачать, які території заміновані, які очищені, який підрозділ працював і кількість знищеної вибухівки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-10 17:21:35