Україна і світ

Інститут вивчення війни та медіа: у ЗСУ пояснили, як уникати перекручення фактів

На цьому наголосив речник ОТУ «Харків» Віталій Саранцев в інтерв’ю АрміяInform.

— Інститут вивчення війни є авторитетним ресурсом, який аналізує ситуацію на підставі відкритих даних. Однак його звіти часто створюються на основі великої кількості інформації з різних джерел, яка може змінюватися або бути неповною. При цьому ISW не розрізняє офіційних чи неофіційних джерел і дуже часто використовує в своїй аналітиці пропагандистські російські матеріали, — сказав він.

Харківщина як друга Сирія: речник ОТУ «Харків» назвав наймерзеннішу мету застосування КАБів. Інтерв’ю

Військовий наголосив, що слід віддати належне аналітикам Інституту, адже вони завжди посилаються на джерела інформації, подаючи перелік всього, що використали під час підготовки звіту.

Водночас він зауважив, що українські медіа часто невиправдано сприймають повідомлення Інституту як остаточно встановлену даність, подаючи таким чином суспільству перекручену картину подій.

— Це нівелює нашу роботу, роботу офіційних комунікаційних каналів військово-політичного керівництва держави, роботу комунікаційників Збройних Сил і Сил оборони в цілому. Ми ведемо оборонну операцію, в якій кожна дія, зокрема й інформування суспільства, має підпорядковуватись інтересам оборони. Використовуючи неперевірену інформацію, навіть беручи її з такого потужного ресурсу, як Інститут вивчення війни, можна неусвідомлено підіграти ворогу, — наголосив речник.

Як готують зведення в ОТУ «Харків»: про Telegram, відоси з передової та Інститут вивчення війни
Як готують зведення в ОТУ «Харків»: про Telegram, відоси з передової та Інститут вивчення війни

Детальніше про інформаційний простір сучасної війни читайте у великому інтерв’ю Віталія Саранцева АрміяInform.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform повідомляла, що посадовці Міноборони провели зустріч з делегацією Інституту вивчення війни, наголосивши, що The Institute for the Study of War є одним із відомих аналітичних центрів, робота якого допомагає світу бачити реальний стан справ під час російської агресії проти України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-17 10:38:37