Львівський портал

У Львові лікарі врятували військовому понівечену руку після вибуху дрона

Хірурги центру UNBROKEN виконали складну реконструктивну операцію на руці військового, біля якого розірвався дрон та сильно понівечив верхню кінцівку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

До початку повномасштабного вторгнення 48-річний Володимир Брумм із Харкова працював керівником складу автозапчастин для вантажівок. Та згодом вирішив доєднався до 17 окремого стрілецького батальйону, що був сформований із харків’ян-добровольців. Після розформування підрозділу Володимир воював уже в складі 93-ї ОМБр «Холодний Яр», де був старшим стрільцем. 

Поранення захисник отримав у серпні цього року поблизу Кліщіївки (Донецька область). Під час мінометного обстрілу до Володимира наблизився ворожий дрон і розірвався на відстані менше, ніж пів метра. Стрільцеві відірвало частину долоні та мізинець на лівій руці. А на решті пальців утворились множинні переломи. 

Першу невідкладну допомогу військовий отримав у прифронтових шпиталях. У Дніпрі йому очистили рани на кисті від відмерлих решток та встановили шпицю на місці відсутньої кістки четвертого, тобто безіменного, пальця. А вже на шостий день після поранення Володимира перевезли до Львова. 

Львівські спеціалісти одразу взялися рятувати руку пацієнта. Терміново треба було закрити обширну рану на долоні, частину якої відірвало. Поранений Володимир міг втратити не лише решту пальців, а й усю кисть. 

У ході складної реконструктивної операції львівські хірурги висікли шкірно-жирові та вільні клапті з руки та стегна пацієнта і закрили ними рану. Потім узялися рятувати палець, сухожилля якого були цілими.  

Для збереження спеціалісти застосували французьку методику Маскулет: де бракувало кістки, лікарі залили медичний цемент з антибіотиком. Це необхідно, щоби не дати розвинутися інфекції та підготувати місце дефекту до пересадки нової кістки. Операція пройшла успішно. 

Наразі медики чекають приживлення пересадженого клаптя. Через певний час треба буде робити ще одну операцію – з пересадки кістки в безіменний палець. 

Тим часом захисник потрохи вже починає займатися із фізичними терапевтами. Кілька місяців Володимир розпрацюватиме травмовану руку. Після завершення реабілітації військовий хоче повернутися на фронт – до побратимів-холодноярців.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.   

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-17 09:52:53