Україна і світ

Для тих, кому болить: Океан Ельзи випустив сингл Мукачево


Гурт Океан Ельзи презентував трек Мукачево – це перший сингл з майбутнього – десятого – українського альбому команди. Його назва та дата релізу наразі невідомі.

Про що пісня Мукачево Океану Ельзи

За власним зізнанням фронтмену гурту Святослава Вакарчука, ця композиція створилася у нього на етапі, коли людина усвідомлює, ким вона є, попри всі життєві обставини. Також це присвята небайдужому поколінню – поколінню тих, кому болить.

– Мукачево – дуже дорога і, без перебільшення, особлива пісня для мене. Вона про межу між “бути” і “здаватись”, між чужою вигадкою і твоєю реальністю, між тим, яким тебе малюють інші, й тим, ким ти насправді був і є, – коментує Вакарчук.

Музикант додав, що пісня автобіографічна, але разом із тим, вона про всіх. Кожен може у ній згадати себе та своє власне місце сили.

Разом з треком гурт презентував анімаційне відео, автором ідеї якого є сам Святослав Вакарчук. Він же легко вгадується в головному ліричному герої.  Над створенням музичного відео працювала студія and action.

Реакція мережі на сингл Мукачево від Океану Ельзи

Перші слухачі та глядачі вже оцінили нову роботу. Шанувальників творчості ОЕ зачепив текст та відео, зокрема вдячні фанати, що родом з того самого міста, яке дало назву пісні.

  • Дякую з Мукачева! З повагою та любов’ю.
  • ️‍Який красивий текст! Окрема пошана тим, хто робив анімацію. Такий гарний стиль і кольори.
  • О, це сильний трек. І за змістом і за аранжуванням. Відчувається потужна енергія, що виривається назовні. Думаю, наживо ця пісня буде збивати з ніг, особливо у виконанні з симфонічним оркестром. Дякую ОЕ.
  • Я таки розплакалася, бо я з покоління тих, кому болить. Пісня наче з Суперсиметрії прийшла, але надсучасна, щемлива, я теж місяць тому довго ходила набережною Мукачева, сиділа на березі Латориці, накидала у воду весь свій запас дріб’язку (ото хтось знайде клад) для доброї річкової богині, яка теж колись співала свої річкові пісні малому Славкові. Відеоряд прекрасний, сповідь дуже лірична і торкається душі. Дякую!
  • Це просто вау, подобається з першого прослуховування, сильно.
  • Дуже потужна та своєчасна пісня про цінності! Дякую, Святославе та команда!
  • На моїх очах народжуються легендарні пісні поколінь! Я пишаюсь тим, що живу в один час з такою легендарною групою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Менше ніж за місяць гурт Океан Ельзи святкуватиме 30 років з моменту заснування. З такої нагоди команда запланувала чотири великі сольні концертні виступи у столичному Палаці спорту. Квитка на перші дві дати – 11 та 12 жовтня – розпродані.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 11:35:34