Україна і світ

Плани РФ щодо збільшення чисельності армії виходять за межі війни в Україні – ISW

Фото: Getty Images

Зусилля щодо збільшення чисельності збройних сил є частиною більш довгострокової мети РФ, яка виходить за рамки війни в Україні, а також передбачають масштабні реформи в російській армії, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

РФ планує збільшити війська до 1,5 млн осіб

Вони нагадали, що ці реформи тривають з початку 2023 року і включають відновлення Московського та Ленінградського військових округів, формування нових армійських корпусів, загальновійськових армій, а також механізованих і повітряно-десантних дивізій.

– Оскільки ЗС РФ починають створювати нові дивізії, армійські корпуси і армії, їхній штат має зростати паралельно, принаймні, на папері. Однак здатність Росії належним чином впроваджувати ці реформи та інтегрувати збільшення чисельності особового складу частково залежить від продовження війни в Україні, – зауважують в ISW.

На думку аналітиків, середньострокові та довгострокові обмеження щодо формування збройних сил та економічні труднощі продовжуватимуть погіршувати здатність Росії підтримувати збільшення чисельності армії та належним чином впроваджувати заплановані реформи.

В ISW мали на увазі указ російського диктатора Володимир Путіна від 16 вересня про збільшення чисельності Збройних сил Росії до 1,5 млн військовослужбовців, що 180 тис. більше порівняно з попереднім указом, підписанм у грудні 2023 року.

Це означає, що російське військове керівництво збільшить зусилля з набору та формування військ, щоб досягти цієї чисельності уже у грудні.

– Цей указ не є показником нової хвилі російської мобілізації, а радше свідчить про широту можливостей набору, які наразі використовують російські військові, – підсумували аналітики.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 937-му добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 11:00:23