Україна і світ

Пройти ВЛК без походу в ТЦК: які функції Міноборони хоче додати до Резерв+

Міноборони планує запустити протягом 2024 року нові функції у застосунку Резерв+, зокрема, електронне направлення на ВЛК, онлайн-вишколи, відстрочки для студентів і багатодітних батьків, а також онлайн-рекрутинг.

Про це в етері марафону Єдині новини розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Нові функції в Резерв+

– Ми плануємо зараз реалізувати онлайн-рекрутинг в декілька кліків. Щоб наші громадяни та громадянки могли дуже швидко мобілізуватися, або підписати контракт. Ми вже пропрацювали перший повний процес, який повністю готовий. І проводимо роботу з командою розробки, щоб якомога швидше реалізувати це в Резерв+, — каже топчиновнця МОУ.

Вона додає, що Міноборони активно розробляє впровадження електронного направлення на ВЛК, яке можна буде згенерувати через застосунок Резерв+. Це хочуть зробити також до кінця 2024 року.

Зараз дивляться

– Завдяки реалізації такого електронного направлення, ВЛК можна буде проходити без додаткового візиту до ТЦК та СП. Цим зможуть користуватися і люди, які планово мають проходити ВЛК, і люди, які мають переатестувати свою обмежену придатність в певний період згідно із законом, — пояснює Черногоренко.

Онлайн-відстрочка, яку хочуть розробити в Резерв+, буде стосуватись студентів денної форми навчання і багатодітних батьків. Її, за планами Міноборони, мають реалізувати як додатковий функціонал застосунку, що буде взаємодіяти з іншими державними реєстрами.

– Максимально правильно буде не змушувати громадян стояти у чергах, а власне зробити проактивну відстрочку для цих громадян. Автоматичну відстрочку. Тобто як тільки ми отримаємо таку інформацію з відповідних реєстрів, то одразу відобразимо її в Резерв+. Зараз це в реалізації, і найближчим часом плануємо випустити це оновлення, — каже Черногоренко.

Заступниця міністра оборони додає, що попри те, що строки на оновлення даних вже пройшли, щодо застосунку Резерв+ досі є попит.

Раніше Черногоренко казала, що онлайн-рекрутинг планують запустити вже восени цього року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 16:05:06