Україна і світ

Google прибере монетизацію в YouTube для росіян: залишаться без заробітку

Google позбавить росіян монетизації в YouTube. Тепер заробити на роликах жителі РФ не зможуть, і обмеження вводить американська корпорація після блокування сервісу.

Google прибере монетизацію в YouTube для росіян: подробиці

Про це Google заявляє блогерам з Росії за допомогою електронної розсилки. Щоправда, компанія виплатить росіянам зароблені гроші за липень найближчим часом, після чого припинить співпрацю.

– Ми деактивуємо всі акаунти AdSense, країною розташування яких вказана Росія. Відповідно, через такі акаунти не можна буде отримувати дохід від монетизації. Заробіток за липень виплатять між 21 і 26 серпня, – наголошується в повідомленні Google.

Раніше Google прибрала монетизацію для російських блогерів, але їм, як і раніше, виплачували гроші за перегляд від тих користувачів, які були за межами Росії. Наприклад, якщо житель України подивився відео російського блогера, то автор за це отримував гроші від Google. Тепер YouTube заблокував і цю можливість.

Зараз дивляться

Нагадаємо, що з 8 серпня YouTube перестав працювати в Росії. Це стосується як версії для комп’ютерів, так і для смартфонів. Ініціатором такого рішення став Роскомнадзор, і тепер російські блогери без монетизації не зможуть заробляти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 15:05:06