Україна і світ

Варення з дині: смачний рецепт на зиму

Сьогодні ділимося рецептом варення з дині на зиму. Ця ароматна заготівля стане чудовою знахідкою у холодну пору року, нагадуючи про тепле літо і спекотні дні. Зробіть запас і насолоджуйтесь ніжним смаком цілий рік!

Для цього варення можна використовувати дині, які ще не повністю дозріли. Вони краще тримають форму під час варіння і надають варенню цікаву текстуру.

Варення з дині на зиму: рецепт

Інгредієнти:

Зараз дивляться

  • диня очищена – 4,5 кг
  • цукор – 1,5 кг
  • лимони (середнього розміру) – 2 шт.
  • вода – 500 мл
  • желююча суха суміш конфітюр з пектином (за бажанням) – 1-2 упаковки

Варення з дині покроково:

  1. Диню чистимо очистити від шкірки та насіння. Можна нарізати м’якоть дині кубиками, а для створення апетитних кружалець використати спеціальну ложку для вирізання кульок із фруктів. Це зробить варення не лише смачним, а й естетичним.
  2. У каструлю вливаємо 500 мл води й всипаємо цукор, перемішуємо. Доводимо до кипіння, щоб цукор повністю розчинився. Варимо 5 хвилин.
  3. Отриманим сиропом заливаємо нарізану диню, злегка перемішуємо і залишаємо на 2 години за кімнатної температури. Потім поміщаємо на 5-6 годин у холодильник.
  4. Після настоювання поміщаємо каструлю з нашою солодкою заготівлею на вогонь. Додаємо сік двох лимонів. Він надасть варенню з дині приємної кислинки та підкреслить аромат. З моменту закипання готуємо на середньому вогні 10 хвилин, не забуваючи помішувати.
  5. Після першого варіння знімаємо каструлю з плити та залишаємо на ніч, щоб диня добре просочилася сиропом.
  6. Вранці варимо диню 5 хвилин після закипання, постійно помішуючи. І залишаємо до вечора.
  7. Увечері, під час останнього етапу варіння, за бажанням додаємо желюючу суміш з пектином. Це допоможе досягти густішої консистенції варення. Знову варимо 5 хвилин і знімаємо з вогню.
  8. Гаряче варення з дині відразу розливаємо у стерилізовані банки та закатуємо стерилізованими кришками. Банки перевертаємо догори дном і залишаємо на добу охолоджуватися.

Варення з дині може стати не лише смаколиком для чаювання, а й відмінним додатком до випічки. Використовуйте цей десерт як прошарок для тортів чи як начинку для пирогів та іншої випічки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 14:13:05