Україна і світ

Затримано представника партії Шарія та ще двох проросійських агітаторів

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зокрема, у Миколаївській області затримано керівника підпільного осередку партії Шарія. Він залучив п’ятьох місцевих жителів, колишніх представників забороненої партії, та створив власний Телеграм-канал.

Там фігуранти поширювали фейки російської пропаганди, в яких «відбілювали» воєнні злочини рашистів та виправдовували захоплення частини території України.

Також адміністратор ворожого інтернет-ресурсу закликав ухилятися від мобілізації в Україні та підбурював до провокацій проти співробітників ТЦК.

На Запоріжжі затримано місцевого жителя – представника російської партії ЛДПР, яка підтримує війну проти України. На власній сторінці в «Однокласниках» він агітував до захоплення обласного центру та підняття прапора рф на місцевих держустановах.

У Тернопільській області викрито проросійську пропагандистку з Дніпра, яка приїхала на Тернопільщину і розповсюджувала у Телеграм-каналах дописи ексочільника забороненої партії Держава Дмитра Васильця.

Наразі затриманим повідомлено про підозру. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.



Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform повідомляла, що СБУ затримала інформаторку розвідки рф, яка зливала пункти дислокації Сил оборони на Донеччині.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-12 16:39:58