Україна і світ

Медики Дніпра врятували чоловіка з важкими пораненнями після атаки РФ на Костянтинівку 9 серпня

Фахівці Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова врятували 63-річного Євгена, який дістав важкі поранення внаслідок ракетного удару РФ по супермаркету в Костянтинівці 9 серпня. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів генеральний директор клініки Сергій Риженко.

Усе навколо здригнулося

– Євген зайшов до супермаркету, щоб купити приманку для рибного лову. Потужний вибух стався, коли він знімав гроші в банкоматі, – пише Риженко.

Сам потерпілий згадує, як усе навколо здригнулося, а сумка, яка була на лівому боці, загорілася. Хлопчина із закривавленим обличчям схопив його за руку, сказав, мовляв, батя відповзай, і допоміг вибратися з-під завалів металевого пристрою.

Зараз дивляться

Річка крові

Євген каже, що коли вибирався, побачив десятки понівечених людей і річку крові, яка заливала підлогу. Потім, як у тумані: швидка, травмпункт і доставка до Дніпра.

За словами медиків, усе тіло пацієнта було посічене склом і уламками, у нього важка черепно-мозкова травма, забій головного мозку, дуже пошкоджено ліве око і зламана стінка лівої орбіти.

– Зараз Євген активно йде на поправку. Плануємо перевести у відділення. Каже, що в нього є мрія – з онуком піти на риболовлю, на Дніпро, і не бачити більше крові, – пише керівник клініки.

Джерело: Сергій Риженко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 15:49:04