Україна і світ

Окупанти розстріляли двох беззбройних українських полонених біля Роботиного

Фото: Офіс генпрокурора

Російські військові розстріляли двох беззбройних українських військовополонених.

Відповідне відео поширили у мережі 10 липня.

На ньому видно, як, ймовірно, двоє російських військових вбивають двох українських бійців, що склали зброю та здалися у полон. У мережі інформували, що злочин вчинили на Запорізькому напрямку окупанти зі складу 70 мотострілецького полку, який дислокується у Чеченській республіці.

Зараз дивляться

Розстріл українських військовополонених

В Офісі генерального прокурора вже розслідують це вбивство. За їх даними, росіяни вчинили розстріл у червні 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що вбивство росіянами українських полонених — це “не випадковість, а навмисна політика злочинного режиму Кремля зі знищення всього українського”.

– Знайдемо та покараємо всіх причетних: як тих, хто віддав цей злочинний наказ, так і безпосередніх виконавців цього жорстокого злочину, — запевнив він.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження щодо порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством — це ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Джерело: Офіс генпрокурора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 19:47:08