Україна і світ

Кремль провів “чистки” через корупцію в ОПК – британська розвідка

За останній тиждень у Росії повідомили про дві корупційні справи проти представників Міноборони РФ та ОПК, які, ймовірно, не мають політичного захисту.

Про це повідомляє розвідка Міноборони Великої Британії, аналізуючи інформацію російських ЗМІ.

Корупція в ОПК Росії: нові справи

Зокрема, йдеться про арешт керівника російської Військово-будівельної компанії Міністерства оборони Росії Андрія Бєлкова за звинуваченням у корупції.

Зараз дивляться

За даними розвідки, вона була створена у 2019 році тодішнім міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, яку ймовірно використовували корумповані російські посадовці для збагачення.

Крім того, 23 липня суд у Ростові-на-Дону засудив ексдиректора заводу тактичних ракет Звезда-Стрела до тюремного ув’язнення за розкрадання та завищення цін.

– Корупція поширена в російській оборонній промисловості. У 2007 році аудит за дорученням тодішнього міністра оборони Сергія Іванова виявив, що 70% бюджетних коштів Міноборони використовувалися не за призначенням, – наголошують у розвідці.

І зауважують, що Кремль часто мириться з корупцією, проте з початком повномасштабної війни проти України “посилюються репресії проти тих, хто недостатньо політично захищений”.

Також днями у справі про корупцію заарештували ще одного колишнього заступника міністра оборони РФ – Дмитра Булгакова.

У Міністерстві оборони Росії він відповідав за матеріально-технічне забезпечення ЗС РФ. У вересні 2022 року його звільнили з посади у зв’язку з переходом на іншу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-28 16:14:07