Україна і світ

У 2022 році існував реальний ризик застосування РФ ядерної зброї – директор ЦРУ

Фото: Getty Images

Восени 2022 року існував реальний ризик застосування Росією тактичної ядерної зброї по Україні під час прориву ЗСУ на північному сході, що спричинило сплеск дипломатичної активності.

Про це заявив директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс, виступаючи напередодні разом з керівником британської зовнішньої розвідки МІ-6 Річардом Муром.

Загроза застосування РФ тактичної ядерної зброї у 2022-му

– Восени 2022 року був момент, коли, на мою думку, існував реальний ризик потенційного застосування тактичної ядерної зброї, – наголосив він.

Зараз дивляться

Він пригадав, як у листопаді за дорученням президента США Джо Байдена мав розмову з директором Служби зовнішньої розвідки РФ Сергієм Наришкіним.

Тоді на зустрічі в Туреччині він пояснив Наришкіну, якими будуть наслідки такої ескалації.

– Я не думаю, що ми можемо дозволити собі бути заляканими цим брязканням зброєю або залякуванням, але ми повинні пам’ятати про це, – додав Бернс.

Побоювання щодо можливої російської атаки під чужим прапором з’явилися у жовтні 2022 року після того, як тодішній міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Україна збирається застосувати так звану брудну бомбу.

Президент Володимир Зеленський у відповідь заявив, що, ймовірно, Росія сама планувала атаку з використанням брудної бомби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас американський президент Джо Байден попередив Росію про застосування “брудної бомби” в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-08 10:49:54