Україна і світ

221 медзаклад вщент зруйнували окупанти з моменту широкомасштабного вторгнення

Сумну статистику втрат за 30 місяців війни повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

Найбільших втрат зазнали заклади охорони здоровʼя Харківської, Донецької, Миколаївської, Київської, Чернігівської, Дніпропетровської, Херсонської та Запорізької областей. Отримати вичерпну інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях зараз неможливо.

221 медичний заклад зруйновані повністю й відновленню не підлягають.

Крім того, ворог знищив 261 автівку екстреної медичної допомоги, ще 202 — пошкодив та 125 — захопив.

Пошкоджена російськими обстрілами лікарня у селі Липці на Харківщині / фото: бригада «Рубіж» Національної гвардії України

Попри системні обставини та навантаження на систему охорони здоровʼя в Україні ще з перших місяців повномасштабної війни тривають роботи з відновлення.

За понад два роки у різних регіонах України повністю та/або частково відновлено 886 об’єктів медзакладів. З них 533 об’єкти відновлені повністю та ще 353 — частково.

Це медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо.

Найбільше обʼєктів відновлено у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform повідомляла, що минулої доби окупанти вдарили КАБами по Харківщині: в області загинула людина, ще 47 постраждали.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-16 17:52:58