Україна і світ

Бейрут сколихнули нові вибухи: детонують рації, скутери та телефони

Фото: Getty Images

Бейрут сколихнули нові вибухи, на цей раз вибухають рації, скутери та авто, а також ноутбуки та телефони, включаючи iPhone. Щонайменше троє людей загинули, ще близько сотні – зазнали поранення. 

Про це повідомляє телеканал Al Hadath та пише Reuters.

У Лівані вибухають скутери, авто та телефони: що відомо

Як повідомляє Reuters, з посиланням на власні джерела у середу, 18 вересня, почали вибухати портативні радіоприймачі, якими користується Хезболла на півдні Лівану та в південних передмістях Бейрута.

Троє людей загинули в ліванському регіоні Бекаа, повідомило державне інформаційне агентство, і десятки людей отримали поранення в результаті останнього вибуху пристрою.

– Принаймні один із вибухів стався біля похорону, організованого підтримуваною Іраном Хезболлою для загиблих минулого дня, коли тисячі пейджерів, які використовували угруповання, вибухнули по всій країні та поранили багатьох бійців угруповання, – пише видання.

Як зазначають журналісти, це ще більше посилило напруженість у відносинах з Ізраїлем після подібних вибухів, запущених через пейджери Хезболли напередодні, 17 вересня.

Вибух пейджерів у Лівані та Сирії

У вівторок, 17 вересня, на території Лівану та Сирії масово пейджери вибухнули, внаслідок чого щонайменше 11 людей загинули та понад 2700 дістали поранень.

Як повідомляло видання The Wall Street Journal, пейджери вибухали в кишенях або руках нібито членів підтримуваного Іраном угруповання Хезболла.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Пізніше, видання Reuters із посиланням на власні джерела повідомило, що до масового вибуху пейджерів на території Лівану та Сирії може бути причетна ізраїльська спецслужба Моссад.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-18 19:02:44