Україна і світ

Впровадження телемедицини: проєкт планують реалізувати у лікарні на Вінниччині


У Томашпільській центральній районній лікарні, що на Вінниччині, планують впроваджувати телемедицину.

Метою проєкту є покращити доступ до медичних послуг для мешканців регіону. Через географічні та соціальні труднощі, не всі пацієнти мають змогу легко дістатися до лікарні.

Як будуть впроваджувати телемедицину

Основний акцент буде на телеконсультаціях, завдяки ним лікарі зможуть онлайн надавати рекомендації, як пацієнтам, так і колегам.

Також в рамках ініціативи заплановано використання телемедичного обладнання у стаціонарних умовах. Так можна буде надавати допомогу в різних сферах: ведення вагітності, профілактики, діагностики, спостереження та лікування амбулаторних пацієнтів і паліативної допомоги.

Очікується, що нова система сприятиме створенню нових робочих місць та збільшенню фінансування лікарні за рахунок Національної служби здоров’я України (НСЗУ).

У медзакладі спиратимуться на міжнародний досвід, зокрема Німеччини та Великобританії.

Доступна медицина

Ініціатива зареєстрована на сайті проєкту Соціальна країна. Кожен має змогу задонатити для покращення життя громад в містах та селах.

Мешканці Томашполя та сусідніх районів сподіваються на новий рівень доступу медицини та можливість отримувати якісну допомогу не виходячи з дому.

За посиланням можна підтримати впровадження телемедицини на Вінниччині.

Джерело: Соціальна країна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Соціальна країна

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-19 15:50:30