Україна і світ

У Луцьку “батька-одинака” силоміць доставили до ТЦК: що відомо про скандал

Фото: Нацполіція

Скандал з ТЦК стався у Луцьку. Вдень, 19 вересня, у соцмережах поширили відео, як поліціянти та військовослужбовці ТЦК затримують чоловіка, який, як стверджувалося, є батьком-одинаком та самостійно виховує доньку.

Правоохоронці пояснили, що чоловік не оновив свої дані та намагався втекти, як доказ – оприлюднили запис із нагрудної камери поліцейського.

Скандал із ТЦК у Луцьку: що відомо

На кадрах, що розповсюдили у соцмережах видно, як двоє поліціянтів надягають кайданки на чоловіка, що лежить на землі, та відвозять його у відділок. Затриманням обурюються люди, які зібралися навколо.

Місцеві ЗМІ писали, що затриманий самостійно виховує шестирічну дитину, а отже має право на відстрочку від мобілізації. Також зазначалося, що чоловік працює зварювальником і допомагав ремонтувати техніку ЗСУ.

Скандал із ТЦК: реакція правоохоронців

У поліції прокоментували інцидент та розповіли, що подія трапилася 18 вересня, а затриманий чинив опір під час перевірки його військово-облікових документів. В той самий час з’ясувалося, що чоловік перебував у розшуку.

– Встановлено, що чоловік не оновив дані та перебував у розшуку, і виконувати законні вимоги правоохоронців відмовлявся та намагався втекти. Його було затримано та доставлено до Луцького ОМТЦ та СП, – йдеться у повідомленні.

У поліції також нагадали, що під час воєнного стану правоохоронці мають право вимагати від військовозобов’язаних військово-обліковий документ і документ, що посвідчує особу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Поліціянти також можуть перевірити, чи оновив військовозобов’язаний свої дані згідно із законом про мобілізацію.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-19 23:17:03