Україна і світ

Росіяни мінують дамби в Бєлгородській області: що відомо

Фото: Getty Images

Російські окупанти замінували дамби у Бєлгородській області РФ.

Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання Харків полковник Віталій Саранцев.

Окупанти мінують дамби у Бєлгороді: що відомо

За словами речника росіяни не лише активно будують оборонні фортифікації навколо Бєлгорода, а й активно мінують гідроспоруди загального та спеціального призначення.

– Це можна розцінити як закладку на майбутнє – якщо, наприклад, ситуація різко зміниться і росіянам доведеться підривати дамби, щоб загальмувати просування Сил оборони України, а можна припустити і те, що РФ готує провокації на гідротехнічних спорудах, щоб надалі звинуватити Україну в екологічних та гуманітарних наслідках, – повідомив Саранцев.

Він додав, що подібні дії можуть бути використані для мобілізації населення та відволікання уваги від внутрішніх проблем.

На його думку, підрив дамб може призвести до масштабних повеней, затоплення населених пунктів та екологічної катастрофи.

Нагадаємо, 10 вересня у Бєлгородській області РФ на залізничній колії ділянки Старий Оскіл — Валуйки пролунав вибух. Під укіс пішов вантажний поїзд.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За непідтвердженими даними, вибух на колії – це спільна операція Головного управління розвідки Міноборони України і Сил спеціальних операцій.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-19 21:31:23