Львівський портал

На Львівщині працює найбільша на заході України вітрова електростанція

На Львівщині презентували найбільшу на заході України вітрову електростанцію, яка уже успішно прямцює шість місяців. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, пише Львівський портал.

Нова вітрова електростанція генерує 5% енергії від всього споживання нашої області. Простіше кажучи, вона здатна цілком забезпечити енергією, наприклад, три міста завбільшки як Самбір.

Загальна вартість проєкту становить 75 мільйонів євро. Чеська компанія MND та групи українських компаній «Еко-Оптіма» інвестували у нього по 50%.

Усю електроенергію на станції генерують 10 потужних вітряків, яка через 14-кілометрову лінію передається на підстанцію «Укренерго». Звідти її уже розподіляють відповідно до потреб міст і сіл.

«За час повномасштабного вторгнення це найбільші іноземні інвестиції у нашу область. Це – електрика для 125 тисяч людей. Це – щира дружба й партнерство Чехії і України. Дякую MND та «Еко-Оптіма» за віру в цей проєкт і щоденні конкретні дії, аби він став реальністю», – зазначив Максим Козицький.

До слова, 20 таких станцій здатні забезпечити повну енергетичну незалежність нашої області. Наразі вітрова енергетика генерує 12% енергії від потреб Львівщини.

Як відомо, MND Group є частиною групи KKCG, заснованої чеським бізнесменом Карелом Комареком. «Еко-Оптіма», за інформацією YouControl, належить батькові голови ЛОВА Зіновію Козицькому.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіш і новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-19 14:59:01