Україна і світ

Якою може бути тактика РФ у Чорному морі: Плетенчук вказав на два фактори впливу

Наразі тактика РФ у Чорному морі зведена до присутності лише підводними човнами, щодо перспектив – вони не найкращі, зважаючи на те, що СБУ заявило про збільшення дальності дронів і скоро ЗСУ посиляться винищувачами F-16.

Про це заявив речник ВМС України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону Єдині новини, відповідаючи на питання про те, яку тактику може застосовувати РФ надалі у Чорному морі.

Тактика РФ у Чорному морі: фактори впливу

– Вибір тактики не такий і великий. Ми бачимо деякі зміни з приходом нового командувача. Вони деякий час цю тактику шукали, а зараз вона фактично зведена до присутності лише підводними човнами. Тобто це ці одиниці, які складніше знайти і знищити, – наголосив він.

Також, за його словами, ворог намагався збільшити застосування авіаційної компоненти і застосовував тактику обстрілів безпосередньо з території тимчасово окупованого Криму із ОТРК Іскандер-М.

Зараз дивляться

Щодо майбтнього, Плетенчук зауважив, що наразі важко спрогнозувати, яку тактику РФ обере, оскільки в азовочорноморському регіоні залишилася одна локація, де можуть перебувати її кораблі, – це Новоросійськ.

– Звідси вони виходять вкрай рідко і лише для короткотривалих дій. Тому у своєму плануванні вони дуже обмежені, і мені зараз самому цікаво, яку тактику ворог може обрати, особливо враховуючи те, що колеги з СБУ подавали інформацію щодо збільшення дальності дії їхніх дронів, – пояснив речник ВМС.

А коли посилиться ще й повітряна компонента ЗСУ з появою винищувачів F-16, на думку Плетенчука, “нові перспективи” відкриваються ще й для повітряної складової Чорноморського флоту РФ.

– До речі, в цьому контексті цікавий той факт, що з п’яти аеродромів, які вони використовують, два фактично вже залишаються без літаків. І це теж досягнення, – підсумував він.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 886-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-28 14:25:08