Україна і світ

Формула-1: Рассел завдяки одному пітстопу виграв Гран-прі Бельгії, Гемілтон – другий

Пілоти Mercedes Джордж Рассел та Льюїс Гемілтон оформили подвійний подіум на Гран-прі Бельгії. Рассел стартував лише шостим, але зумів утримати лідерство завдяки одному пітстопу.

Третє місце на автодромі Спа-Франкоршам посів гонщик McLaren Оскар Піастрі.

Рассел – переможець Гран-прі Бельгії

Джордж Рассел здобув свою другу перемогу в сезоні і третю в кар’єрі загалом. Гонщик досить сміливо вирішив використати стратегію одного пітстопу, тоді як інші гонщики з першої десятки змінювали шини двічі.

Зараз дивляться

Рассел витримав тиск з боку напарника по команді Гемілтона, який намагався його атакувати на останніх колах та фінішував переможцем перед літньою перервою у Формулі-1.

Гонщик Ferrari Шарль Леклер, який стартував із поул-позиції наприкінці перегонів програв третє місце Піастрі під час успішної атаки австралійського гонщика.

Чинний чемпіон Формули-1 Макс Ферстаппен із Red Bull, який стартував з 11-го місця через штраф у десять позицій за зміну двигуна на своєму боліді, фінішував п’ятим позаду Леклера.

Результати Гран-прі Бельгії

В особистому заліку продовжує лідирувати Ферстаппен, у якого зараз 275 очок. Ландо Норріс іде другим із 197 очками, а Шарль Леклер – третій (174).

У заліку Кубка конструкторів лідирує Red Bull із 404 очками, випереджаючи McLaren (361) і Ferrari (340).

На попередньому етапі Гран-прі Великої Угорщини перемогу здобув Оскар Піастрі. Другим фінішував Норріс, а третім став Гемілтон.

Наступний етап Формули-1 відбудеться після літньої перерви у Зандворті, де 23-25 серпня очікується Гран-прі Нідерландів. З детальним календарем етапів Формули-1 у сезоні-2024 ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Льюїс Гемілтон, Формула-1

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-28 18:18:06