Україна і світ

Пародія на Таємну вечерю із трансгендерами: організатори Олімпіади вибачилися на тлі критики

Організатори літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі вибачилися перед вірянами, після шквалу критики через пародію на картину Леонардо да Вінчі Таємна вечеря на церемонії відкриття Олімпіди-2024

Про це повідомляє телеканал ESPN.

Скандал через пародію Таємної вечері на відкритті Олімпіади-2024

У сцені, яка відтворювала біблійну сцену останньої трапези Ісуса Христа та його апостолів перед розп’яттям, були задіяні трансвестити, трансгендерна модель та оголений співак, загримований під грецького бога вина Діоніса.

Зараз дивляться

— Очевидно, що ніколи не було наміру показати неповагу до будь-якої релігійної групи. (Церемонія відкриття, – Ред.) намагалася відсвяткувати толерантність у суспільстві. Ми вважаємо, що ця мета була досягнута. Якщо когось це образило, нам дуже шкода, – заявила на прес-конференції речниця Париж-2024 Анн Дескамп.

Режисер церемонії відкриття Томас Джоллі після шоу спробував відвести увагу від відсилань до Таємної вечері. Він заявив, що це не входило в його наміри.

— Ми хотіли поговорити про різноманітність. Різноманітність означає бути разом. Ми хотіли включити всіх, ось так просто, – сказав Джоллі журналістам.

Католицька церква у Франції виступила з критикою цього сегменту, назвавши його “знущанням над християнством”. Втім, були й ті, хто високо оцінив цей фрагмент церемонії, відзначивши інклюзивність та толерантність.

Нагадаємо, церемонія відкриття Олімпіади-2024 запам’яталася виступами Леді Гаги та Селін Діон, перформансом зі згадкою Французької революції та обезголовленої Марії-Антуанетти, відсиланням до ménage à trois, а також безпосереднім парадом учасників на човнах і запаленням вогню.

Скриншот трансляції відкриття Олімпіади

Олімпійські ігри, скандал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-28 17:09:10