Україна і світ

Нова платформа допомогла МОУ спростити допуск операторів БПЛА до польотів

Серед прикладів звернень, які були опрацьовані Міноборони, є пропозиції змін до низки нормативно-правових актів для оптимізації процесу списання пально-мастильних матеріалів на БПЛА, а також спрощення допуску операторів безпілотників до польотів.

Також в МО повідомили, що опрацювали ініціативи, що стосуються земель оборони, і на їх підставі уже розроблено алгоритм оформлення права користування земельними ділянками для потреб оборони. 

Пропозиції, які надходять через портал, стосуються зазвичай питань:

  • кадрового забезпечення та проходження військової служби
  • матеріально-технічного забезпечення
  • документообігу та адміністративних процедур
  • фінансів
  • підготовки та навчання військовослужбовців
  • соціального захисту.

Після отримання пропозиції МО ретельно аналізує її зміст на предмет системності, нагальності, співвідношення між очікуваним ефектом і витраченими зусиллями на впровадження, кількості військовослужбовців, яких стосуватиметься зміна, а також можливого впливу на боєздатність військ та їх ефективність тощо.

«Для нас важливо, аби кожен міг стати частиною змін, які спрощують реалізацію військовослужбовцями своїх прав, сприяють дієвій взаємодії у сфері виробництва, закупівель, логістики та інших напрямів у сфері оборони. Тому закликаємо продовжувати й надалі комунікацію з нами через платформу дерегуляції» –  зазначив заступник Міністра оборони Станіслав Гайдер.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, у травні Міністерство оборони України запустило портал «Дерегуляція в системі Міноборони» – платформу, через яку будь-хто всередині периметру Міноборони, Збройних сил або поза ним у цивільному секторі може повідомити нам, яке питання необхідно дерегулювати, що варто змінити.

Якщо ви хочете покращити роботу Сил оборони за допомогою дерегуляції, скористайтесь посиланням https://deregulation.mod.gov.ua та заповніть онлайн-форму. Будь-який користувач зможе подати пропозиції щодо змін та оптимізації процесів у системі Міноборони.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-10 20:21:01