Україна і світ

Світ балансує на межі глобального конфлікту – глава розвідка Чехії

Глава Служби безпеки та інформації Чехії (BIS) Міхал Куделка вважає, що безпекова ситуація у світі наразі надзвичайно серйозна і загрожує перерости у глобальний конфлікт.

Про це він заявив в інтерв’ю ČTK.

Росія, Китай, Іран – загроза для Європи

– Світ кипить і небезпечно балансує на межі глобального конфлікту. У цій ситуації BIS продовжуватиме робити все можливе, щоб зробити свій внесок у захист Чеської Республіки та її громадян, – наголосив він.

Зараз дивляться

Серед поточних загроз Куделка назвав загрозу для Європи з боку російського імперіалізму, диверсії та розвідувальні операції Росії, Китаю та Ірану.

До цих загроз він також відніс ворожу пропаганду, міграцію, загрозу ісламського тероризму, зокрема зростання правого екстремізму, незаконну торгівля зброєю, кібератаки або можливе зловживання штучним інтелектом.

Нещодавно ЗМІ писали, що німецька армія спільно із союзниками по НАТО в межах Оперативного плану Німеччина (OPLAN DEU) розробляє шляхи перекидання військових на схід Європи на випадок, якщо розпочнеться конфлікт між Північноатлантичним альянсом і Росією.

А начальник Генерального штабу Великої Британії Ролі Вокер на брифінгу заявив, що британська армія має бути готовою через три роки вести війну проти Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї.

Джерело: ČTK

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-28 11:58:05