Україна і світ

Як може вплинути катастрофа з F-16 на постачання літаків – думка експерта

Фото: Офіс президента

Катастрофа з винищувачем F-16, коли під час бойового завдання загинув льотчик Повітряних сил ЗСУ Олексій Месь, може прискорити постачання літаків. Українці виконують завдання, в яких ніколи західні пілоти не працювали.

Про це заявив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь, коментуючи вплив катастрофи з F-16 на подальше постачання для України.

Як вплине катастрофа з F-16 на передавання літаків Україні

– Я думаю, це прискорить передачу Україні F-16. Ми не знаємо обставин, але в той момент у небі перебувало близько 200 повітряних цілей. Це були ракети балістичні, крилаті, повітряно-морського базування, Shahed та інші. У цих умовах українські пілоти працювали, – зазначив експерт.

За його словами, український пілот з позивним Moonfish перед загибеллю знищив три крилаті ракети та Shahed.

Зараз дивляться

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На думку Михайла Самуся, не західним партнерам судити, чому відбулася катастрофа з літаком F-16.

– Розслідування покаже, що це було – дружній вогонь чи зовсім інша ситуація. Можливо, це був вплив російської зброї. Ми не можемо виключати, тому що для росіян F-16 – це надзвичайно високоцінна ціль.

З погляду передавання Україні F-16, я думаю, що ця ситуація доводить лише професіоналізм українських пілотів. Українці виконують завдання, в яких ніколи західні пілоти не працювали. Немає сенсу припиняти зараз передавання. Навпаки я прискорив би, – наголосив він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-08 00:26:01