Україна і світ

Гній та дірка в животі: британця вдома вкусив павук


59-річний Найджел Хант з островів Сіллі (Велика Британія) став жертвою павука, через укус якого в чоловіка розвинувся некротичний фасціїт – небезпечний стан, відомий як м’ясоїдна хвороба.

Укус павука 

Отруйні павуки можуть становити загрозу для здоров’я людини. Наприклад, у випадку Найджела Ханта небезпека причаїлася за кілька годин до відльоту до Єгипту, коли чоловік просто відпочивав удома.

Проте вже в аеропорту його стан різко погіршився. Після прибуття в Шарм-ель-Шейх він звернувся по медичну допомогу.

Некротичний фасціїт

Лікарі вважали, що Найджел має лише звичайний абсцес — скупчення гною внаслідок інфекції, однак подальші дослідження виявили, що ситуація набагато серйозніша: некротичний фасціїт.

Це потребувало термінового лікування, яке зазвичай включає курс антибіотиків та операцію з видалення мертвої тканини.

— Якби я не потрапив до лікарні для повторного обстеження протягом шести-десяти днів, я би помер, — зазначив пацієнт.

На даний момент лікарі ще не визначили, коли рана повністю загоїться, оскільки вона відкрита,  і її потрібно перев’язувати кожні кілька днів.

Тож на курорті чоловік не міг займатися ані дайвінгом, ані загоряти на пляжі. Більшість відпустки він дивився телевізор, але все ж таки радий, що залишився живий.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі Найджел продовжує лікування, сподіваючись на швидке одужання. Він попереджає, що раніше буде надана допомога, тим менше ризик ускладнень від укусів отруйних павуків.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-16 17:06:34