Україна і світ

Помер режисер Олег Фіалко | Life

Пішов з життя кінорежисер Олег Фіалко. Йому було 78 років. Відомо, що автор стрічки Повернення Батерфляй довгий час хворів.

Помер Олег Фіалко – що відомо

Про смерть режисера написав голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач. Він зазначив, що недуга у митця була довга та важка. Фіалко лікувався за кордоном, проте хвороба взяла гору.

Тримбач згадує, що поважний вік кінорежисера не вʼязався з його енергійним образом.

Зараз дивляться

– Він завжди мав вигляд людини, зарядженої жити по-молодому. Мав дві освіти – кінознавчу і режисерську, а ще – був по-справжньому артистичним. Звідси постійне бажання когось і щось показувати, іноді цілі тобі вистави, – розповів кінокритик у Facebook.

Сергій Тримбач додав, що у спілці кінематографістів Олег Фіалко був однією з “найпомітніших і найяскравіших постатей”.

– Його захопили інтриги перетворення життя в Україні, їм віддавався з усією пристрастю. Ті переміни стимулювали, так видається, й переміни в його особистому житті, особистих поглядах, – зазначив Тримбач.

Фіалко вчив та надихав на творчість вже сучасне поклоніння українських кінематографістів. Так, режисер Наріман Алієв згадав, ким для нього був митець.

– Він був моїм вчителем, наставником та в багатьох речах орієнтиром. Він був хорошою людиною з якою мені дуже пощастило по життю. Дякую Вам за все. Спочивайте з миром, – звернувся до кінорежисера Алієв.

Олег Фіалко – фільмографія

Справжнє визнання прийшло до Олега Фіалка після байопіку про співачку Соломію Крушельницьку під назвою Повернення Батерфляй. Також у його доробку стрічки Пробивна людина, Бич Божий, Імітатор, Казанова мимоволі, Діви ночі за повістю Юрія Винничука та найпізніша робота Садівник 2008 року.

Фото: Наріман Алієв, Олег Фіалко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-28 12:46:04