Львівський портал

«Укренерго» не планує вимикати світло 9 червня

У неділю, 9 червня, в усіх регіонах України не планують застосовувати графіки знеструмлень. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Раніше повідомляли, що відключення мали діяти до з 20:00 до 22:00.

«Причина – зниження споживання у вихідний день та повернення в роботу енергоблока АЕС», – йдеться у повідомленні.

Протягом доби енергетики наразі не планують вимикати світло побутовим і промисловим споживачам. Утім ситуація в енергосистемі ще може змінитись, тому якщо знеструмлення таки введуть, про це повідомлять додатково.

Нагадаємо, через прицільні атаки Росії по енергетичних об’єктах вимикати світло у всіх областях України почали ввечері 14 травня, адже в енергосистемі виник значний дефіцит, який вже не покриває імпорт.

«Укренерго» щодня доводить до обленерго ліміт споживання електроенергії. Його частину відразу виділяють на роботу критичної інфраструктури, а решту вже розподіляють між споживачами. Тому графіки знеструмлень не є сталими, ситуація змінюється щодня.

З 8 червня в Україні у тестовому режимі запрацював новий порядок застосування графіків вимкнення світла. Він має забезпечити меншу тривалість знеструмлень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-09 11:04:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин