Львівський портал

Легкоатлет з Львівщини виборов ліцензію на Паралімпійські ігри в Парижі

Легкоатлет зі Львівщини Роман Павлик виборов ліцензію на Паралімпійські ігри-2024, що відбудуться в Парижі. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

Це п’ята паралімпіада, в якій Роман Павлик буде брати участь.

Атлет змагається у категорії спортсменів з ураження опорно-рухового апарату та виступає в таких дисциплінах: стрибки в довжину та біг на короткі дистанції.

«Це п’ята паралімпіада, в якій Роман Павлик буде брати участь. Досі він з кожних Ігор повертався з нагородами. 2008 року в Пекіні завоював два золота і срібло, 2012 року в Лондоні – два золота і дві бронзи, 2016 року в Бразилії завоював бронзу та срібло, а в Токіо 2020 року здобув бронзу. Вболіватимемо за атлета й на Іграх у Парижі», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Роман Павлик – заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, він є представником Львівського регіонального центру «Інваспорт» й тренується під керівництвом Олега Лещишина.

Окрім паралімпійських нагород, Роман виборював золото Чемпіонату світу 2019 року. Спортсмен відзначений орденом «За заслуги» I ст. (2016), орденом «За заслуги» II ст. (2012), орденом «За заслуги» III ст. (2008), відзнакою Президента України та відзнакою «30 років незалежності України» (2021).

Нагадаємо, Павло Баль здобув ліцензію на Паралімпійські Ігри у Парижі. Спортсмен зі Львівщини змагатиметься у паравелосипедному спорті на шосе.

Також ліцензії на Паралімпійські ігри у Парижі отримали троє парафехтувальників з Львівщини. Це – Наталія Морквич, Андрій Демчук та Антон Дацко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-27 09:05:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин