Львівський портал

Судитимуть мешканку Львівщини, яка публічно підтримувала збройну агресію РФ

На Львівщині судитимуть 47-річну мешканку Яворівського району, яку підозрюють у публічній підтримці Росії. Жінка у забороненій соцмережі «Однокласники» розміщувала матеріали, в яких виправдовувала збройну агресію Росії проти України. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що мешканка Яворівського району протягом 2023-2024 років у забороненій соцмережі Однокласники неодноразово розміщувала матеріали, у яких публічно виправдовувала злочини та збройну агресію рф.

Зокрема, у дописах обвинувачена запевняла, що війна в Україні є закономірною. Така, що є наслідком нібито агресії української сторони проти населення Донбасу впродовж восьми років.

Також 47-річна жінка розмістила зображення з текстом-співчуттям бойовику так званої «днр», який помер від рук «нациків» з проханням за нього помолитись.

Окрім цього, обвинувачена поширила інформацію про окупацію міста Лисичанськ (Луганська область), називаючи це «визволенням». Таким чином вона заперечила факт тимчасового захоплення території, підтримуючи при цьому країну-агресора.

До суду обвинувальний акт стосовно громадянки України. Їй інкримінують виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-27 12:28:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин