Львівський портал

На Львівщині керівник благодійного фонду намагався ввезти BMW під виглядом гуманітарної допомоги

На Львівщині у пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне» митники виявили спробу перевезти в Україну «комерційний» BMW X3 під виглядом гуманітарної допомоги. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській митниці.

За даними відомства, у пункт пропуску «Рава-Руська – Хребенне» у напрямку «в’їзд в Україну» прибув транспортний засіб, який переміщував автомобіль BMW X3.

Відповідно до рахунку-фактури, поданого водієм, автомобіль BMW X3 був придбаний у США для однієї з українських автокомпаній, а відправником легковика підвищеної прохідності слугувала литовська компанія.

Однак, згідно з декларацією про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, кросовер переміщувався як гуманітарна допомога від благодійної організації м. Каунас (Литва) до благочинного фонду в Миколаївській області.

Зважаючи на розбіжності у поданих документах, митники звернулися до вітчизняної компанії, яка виступала покупцем авто. У відповідь підприємці заперечили факт придбання автомобіля. Крім того, жодних документів, які б підтверджували отримання гуманітарної допомоги, не надавала й українська благодійна організація.

Встановлено, що керівник миколаївського благодійного фонду, з метою комерційного переміщення в Україну автомобіля класу «люкс», подав документи, які містять неправдиві відомості щодо відправника, одержувача, вартості товару та характеру вантажу: товар, переміщуваний в режимі «імпорт», був задекларований як гуманітарна допомога.

За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол відповідно до ч. 1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ.

Нагадаємо, раніше львівські митники виявили в автомобілі мешканки Рави-Руської, яка поверталася з Польщі, незадекларовану техніку Apple. Жінка заховала гаджети у коробках з-під рису та печива.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-28 08:06:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин