Україна і світ

Зеленський закликав партнерів не зволікати

Фото: Офіс президента

Російські керовані бомби є однією з ключових основ путінської здатності воювати, тож світ має допомогти Україні якнайшвидше розібратися з авіацією РФ, яка їх скидає.

Про це у відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

– Ці їхні бомби – одна з ключових основ путінської здатності воювати. Чим швидше світ допоможе нам розібратись із російською бойовою авіацією, що запускає ці бомби, чим швидше ми зможемо завдати ударів – цілком справедливих, до речі – по російській військовій інфраструктурі, по військових аеродромах, тим ближче буде мир. Справжній мир, – зауважив він.

За словами голови держави, світ має достатню силу, щоб примусити Росію до миру. Президент наголосив, що рішучість партнерів допомагає і у  захисті Харківської області від російського наступу.

Зараз дивляться

– Удари по російському прикордонню допомогли захистити життя. Так само допоможуть і подальші рішення – сміливі рішення, які повинні бути, яких ми потребуємо і про які говоримо постійно з нашими партнерами. Найближчими тижнями ми продовжимо комунікацію, щоб отримати необхідні рішення, – зауважив він.

Обстріл РФ Харкова 30 червня

Наголошуючи на важливості захисту українських території від керованих бомб РФ, президент згадав сьогоднішній обстріл Харкова.

– Сьогодні в Харкові – ще одне влучання російської керованої авіабомби. Був уражений поштовий термінал – звичайний цивільний об’єкт. Станом на зараз відомо про десятьох поранених. Усім надається необхідна допомога. Одна людина, на жаль, загинула. Мої співчуття всім рідним, – сказав він.

Нагадаємо, що сьогодні вдень, 30 червня, у Харкові пролунали вибухи. Внаслідок удару КАБа є загиблий і постраждалі, серед них – дитина.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-30 20:38:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин