Україна і світ

Желе з чорної смородини на зиму: рецепт покроково

Заготовки на зиму стають надзвичайно важливими у цей тяжкий для України період. А літо – саме та пора року, коли є можливість підготуватися до зими заздалегідь. Ягоди, фрукти та овочі забезпечать нас вітамінами на довгі зимові місяці.

Тому ділимося вітамінною заготівлею. Готувати будемо желе з чорної смородини на зиму. Цей солодкий десерт не тільки порадує смаком, а й принесе користь.

Як зробити з чорної смородини на зиму, секрети та поради – читайте в матеріалі.

Чорна смородина багата на вітаміни C, A, B6, та E, а також на калій, магній, залізо і кальцій. Регулярне вживання цих ягід сприяє зміцненню імунної системи, покращенню зору, зниженню рівня холестерину та підтримці здоров’я серця.

Желе з чорної смородини: рецепт

Цей рецепт також ідеально підходить для приготування желе з порічки та малини.

Інгредієнти:

  • чорна смородина – 1 кг 400 г
  • вода – 500 мл
  • цукор – 1 кг

Рецепт желе з чорної смородини на зиму:

  1. Ягоди переберіть, зніміть з гілочок, ретельно промийте і обсушіть. Перекладіть ягоди в каструлю і влийте воду.
  2. Розітріть ягоди товкачем чи одягніть медичні рукавички та подрібніть їх руками. Це важливо зробити, щоб смородина краще віддала сік.
  3. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть, періодично помішуючи, 7 хвилин.
  4. Гарячу ягідну основу перелийте в сито застелене марлею, підставивши під нього каструлю. Відтисніть сік руками. Робіть це обережно, щоб не обпектися.
  5. Отриманий сік (вийде близько 1 літра) перелийте в каструлю і всипте цукор. Доведіть до кипіння на середньому вогні, зніміть пінку і варіть 5-7 хвилин.
  6. Простерилізуйте банки в мікрохвильовці або на водяній бані, а кришки (без гумок) прокип’ятіть на плиті протягом 5 хвилин після закипання.
  7. Розлийте гаряче смородинове желе гарячий у стерилізовані банки та закатайте. Дайте банкам охолонути за кімнатної температури, а потім перенесіть їх на зберігання у темне прохолодне місце.

Заготовляючи желе з чорної смородини на зиму, ви зможете насолоджуватися смачним і корисним десертом, незалежно від обставин. Усім смачної зими!

Щоб желе з чорної смородини вийшло більш густим, можна використати натуральні загущувачі:

  • Пектин – часто використовують в консервації для надання густоти джемам, варенню та желе. Як використовувати: Додайте пектин згідно з інструкцією на упаковці. Зазвичай це близько 10-15 г на 1 кг ягід.
  • Агар-агар – натуральний замінник желатину, отриманий з червоних морських водоростей. Він ідеально підходить для веганів і вегетаріанців. Розчиніть 1-2 ч. л. агар-агару в 100 мл води, доведіть до кипіння і проваріть 1 хвилину. Додайте до соку смородини і гарно перемішайте перед варінням.
  • Желатин – популярний загущувач, що часто використовується для приготування желе. Розчиніть 1-2 ст. л. желатину у 150 мл холодної води. Дайте йому набухнути протягом 10 хвилин. Розчиніть желатин на водяній бані та перелийте до гарячого соку.

Джерело: Смачно

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-02 15:55:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин