Україна і світ

Підозрюють у привласненні гумдопомоги: у товаристві Червоного Хреста виявили нестачу

У товаристві Червоного Хреста виявили нестачу гуманітарної допомоги на 3,6 млн грн.

Кого звинувачують

Повідомлено про підозру колишній голові Печерської організації Червоного Хреста за фактом привласнення гуманітарної допомоги в особливо великих розмірах

Серед зниклих речей товариства: продуктові набори, постільна білизна, ковдри, матраци, інвалідні візки, бинти, гумові рукавички, шприці.

Також колишньому волонтеру організації повідомлено про підозру у шахрайстві, підробленні та збуті посвідчень волонтера, незаконному використанні символіки Червоного Хреста та незаконному зберігання амфетаміну.

Як виявили нестачу гуманітарної допомоги

Працівники Київської міської організації Червоного Хреста звернулися до правоохоронних органів та повідомили про імовірне привласнення гуманітарної допомоги.

Під час досудового розслідування встановили, що колишня голова Печерської районної організації Червоного Хреста зловживаючи службовим становищем. Вона привласнила гуманітарну допомогу на суму майже 3,6 млн грн.

Під час обшуків у місці проживання жінки, в офісі та автомобілі було виявлено та вилучено гуманітарну допомогу на суму більше 1 млн грн.

У колишнього волонтера товариства в процесі обшуку вилучили амфетамін та документи, які підтверджували незаконну видачу понад 150 підроблених посвідчень працівників-волонтерів Печерської районної організації Червоного Хреста.

Наразі питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів вирішується.

Джерело: Київська міська прокуратура

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-04 18:22:07