Україна і світ

Огірки з грибами і перцем на зиму: смачний рецепт

Огірки з грибами і перцем на зиму – чудова ідея, щоб швидко і просто приготувати смачну закуску до будь-якого гарніру!

Огірки багаті на вітаміни та мікроелементи, мають низьку калорійність і високий вміст води, що робить їх чудовим вибором для дієтичного харчування. Гриби є джерелом білка, вітамінів групи В та антиоксидантів. Перець додає заготівлі не лише яскравого та апетитного вигляду, а й вітамін С, який необхідний для зміцнення імунітету.

Огірки з грибами і перцем на зиму: рецепт

Окрім укропу можна також додати гілочки петрушки да трохи почищену та нарізаного кореня хріну.

Інгредієнти на 5 банок об’ємом 0,5 л:

  • огірки домашні (невеликого і бажано одного розміру) – 1 кг 200 г
  • печериці (маленькі) – 800 г
  • перець болгарський – 3 шт.
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • вода – 1 л 250 мл
  • сіль – 1/2 склянки (приблизно)
  • кріп – 1 пучок
  • лавровий лист, перець чорний та духмяний – до смаку

Для маринаду:

  • вода – 500 мл
  • цукор – 2 склянки (по 250 мл кожна)
  • оцет – 250 мл

Як зробити огірки з грибами і перцем покроково:

  1. Огірки промийте та зріжте кінчики з двох сторін і перекладіть у велику каструлю.
  2. Печериці переберіть, видаліть серветкою бруд, промийте.
  3. М’якоть болгарського перцю наріжте смужками чи кільцями.
  4. Викладіть гриби та перець до огірків.
  5. У воді розчиніть сіль та полийте розчином овочі з грибами. Залиште на 2 години у холодильнику. За цей час варто 2-3 рази перемішати.
  6. Для маринаду у каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте сіль, цукор, оцет. Перемішуючі доведіть до кипіння. Залиште, щоб маринад охолов.
  7. Цибулю почистьте, залийте окропом і залиште на 1 хвилину. Потім відкиньте на друшляк.
  8. Просолені овочі процідіть та з’єднайте з цибулею і перемішайте.
  9. На дно стерилізованих банок викладіть лавровий лист, горошини чорного та духмяного перцю, декілька гілочок кропу.
  10. Викладіть овочі та гриби і залийте банки маринадом.
  11. Для стерилізації огірки з грибами і перцем на зиму дно широкої каструлі застеліть кухонним рушником. Поставте банки. Накрийте їх стерилізованими кришками.
  12. Стерилізуйте після закипання води на невеликому вогні 7 хвилин і відразу закатайте. Це час стерилізування 0,5 л банок. Якщо у вас банки обємом 1 л час стерилізації треба збільшити до 12 хвилин.
  13. Огірки з грибами і перцем на зиму залиште, перевернувши догори дном до повного охолодження. Зберігайте у прохолодному місці.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-02 17:01:14

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин