Україна і світ

На Львівщині фіксують зростання випадків вітрянки, хворіють дорослі і діти

На Львівщині фіксують зростання випадків вітрянки, за останні тижні червня збільшується також кількість пацієнтів з ускладненнями після хвороби.

Хворіють дорослі і діти

За словами заступника директора з медичної частини інфекційної лікарні Львова Андрія Орфіна, від початку червня до медзакладу надходить багато хворих на вітрянку, особливо з ускладненнями у вигляді гнійно-септичних уражень шкіри і підшкірної клітковини. Серед постраждалих – дорослі і діти від 5 до 9 місяців.

– У дітей вітрянка часто ускладнюється флегмонами, абсцесами, нагноєннями. Зараз у нас лежить 1,5-річна дитина, у якої вітрянка спровокувала нагноєння у ділянці шиї. В інших дітей такі нагноєння виникають у різних частинах тіла: на сідницях, животі, обличчі тощо, – каже лікарка-внфекціонистка Руслана Тандиряк.

Серед хворих також є діти з високою температурою, рясною висипкою, пневмонією та іншими ускладненнями. В реанімації знаходиться 17-річний хлопець, у якого вітрянка спричинила енцефаліт.

Епідситуація у Львівській області

Загалом у Львівській області, як і по всій Україні, спостерігається зростання захворюваності на вітрянку.

За даними Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб, у травні було зареєстровано 1 358 випадків захворювання (у травні минулого року – 393), а за перші п’ять місяців 2024 року – 4 599 випадків (торік за цей період – 1096).

Як уберегтися від вітрянки

Щеплення проти вітрянки належить до рекомендованих. Медики пропонують вакцинувати здорових немовлятдо 12-місяців, дітей дошкільного віку, які які раніше не хворіли на вітрянку. І працівників сфери охорони здоров’я та освіти, які мають високий ризик інфікування.

Позитивний досвід вакцинації у США показав зниження захворюваності на вітрянку на 80% протягом п’яти років (1995–1999).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Медики закликають батьків відповідально ставитися до здоров’я своїх дітей і дотримуватися рекомендацій щодо вакцинації, аби зменшити ризик захворювання та запобігти ускладненням.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-27 17:15:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин